Home Digi-taal Stille getuige – serie

Stille getuige – serie

by Kunstbeeld
5 views

Warmte probleem

 

Bruggen worden nat gehouden tijdens extreme droogte om verschillende redenen:

1. Uitzetting voorkomen: Bruggen zijn meestal gemaakt van materialen zoals beton en staal, die kunnen uitzetten en krimpen bij veranderingen in temperatuur. Door water op de brug te sproeien, wordt de temperatuur van het oppervlak verlaagd, wat helpt om uitzetting en mogelijke schade te voorkomen.

2. Structurele stabiliteit behouden: Tijdens extreme droogte kunnen grondlagen onder de brug uitdrogen en krimpen. Dit kan leiden tot verzakkingen en mogelijke schade aan de fundering van de brug. Door de brug nat te houden, wordt voorkomen dat de grond te veel uitdroogt en behoudt de brug zijn structurele stabiliteit.

3. Brandpreventie: Bij extreme droogte kunnen bruggen gevoeliger zijn voor brand. Het nat houden van bruggen kan helpen om het risico op brand te verminderen, omdat het water als een beschermende barrière fungeert en voorkomt dat brand zich snel kan verspreiden.

Kortom, het nat houden van bruggen tijdens extreme droogte helpt bij het behouden van structurele stabiliteit, voorkomt uitzetting en vermindert het risico op brand.

 

 


Ontdek meer van Urbach.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

You may also like