Home Boekenweek – 2004

Boekenweek – 2004

14 OKTOBER 2004 – TWELLO – Het penseel hanteren en je daarbij laten inspireren door de klanken van een piano. Die kunstzinnige oefening stond gisteren op het programma van de leerlingen uit groep acht van Christelijke Basisschool De Wingerd in Twello.

De muzikale schilderles op De Wingerd was onderdeel van de kinderboekenweek waar tal van basisscholen dezer dagen aandacht aan besteden. Het thema van de vijftigste kinderboekenweek is muziek, vandaar dat De Wingerd koos voor verschillende combinaties van muziek, boeken en ‘kunst‘.

Zo konden de leerlingen in de groepen zes en zeven vrijdag al meedoen aan een workshop accordeon spelen. Gisteren was eerst groep vijf aan de beurt om te schilderen op muziek, daarna lieten de leerlingen van groep acht zich inspireren door pianist Henk Noordman die voor de muzikale schilderles was ‘ingehuurd‘ door De Wingerd.

Onder leiding van kunstenaar Theo Urbach werden tal van kunstwerken vervaardigd die later een plekje in de school.

Het kunstproject werd begeleid door de Pabo-studenten Ellen Bothof en Thijs Aubel. Het organiseren van een kunstproject op een basisschool maakt onderdeel uit van hun studie en vloeit voort uit de afstudeerrichting die ze kozen. ‘We merken dat de leerlingen het leuk vinden om op deze manier iets te doen met het thema muziek en de kinderboekenweek,‘ stelt Thijs Aubel halverwege de kinderboekenweek vast.

 


Ontdek meer van Urbach.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.