Home Reacties

Reacties

En op de tegenoverliggende muur, al jaren in ons bezit maar nog steeds iedere dag weer waanzinnig mooi, ons andere schilderij van Theo Urbach. De prachtige combinatie van 2 uitersten in ons leven. Vuur en ijs, kalmte en storm, sereen en liefde versus razend en ontembaar. Bij iedere lichtval anders van kleur, structuur en beleving. Ons leven gevangen in 2 prachtige schilderijen.Sylvia Ruizendaal – 2018

Werk hangt in Frankrijk.

Kunstwerk hangt in Frankrijk.

– Door meerdere bezoeken gebracht te hebben aan het atelier van de heer Th. Urbach werd mijn enthousiasme opgewekt door de manier waarop hij zijn techniek beheerst. Het schilderij heeft een dusdanige kleurschakering dat ik hem daarop heb uitgekozen. Het schilderij biedt een diversiteit aan verbeeldingen. Het formaat is 120 cm x 130 cm. Het was voor mij bijzonder moeilijk om een kunstwerk van een behoorlijk formaat te vinden dat bij mij en mijn interieur past. Na lang zoeken ben ik uiteindelijk bij de heer Th. Urbach terecht gekomen. Nadat ik het kunstwerk eerst een aantal maanden gehuurd had, ben ik tot koop over gegaan. Deze regeling heeft mij de gelegenheid gegeven om eerst te kijken of het kunstwerk aan al mijn verwachtingen voldeed. Uiteindelijk ben ik bijzonder tevreden over het kunstwerk. alsmede de financiële regelingen die mogelijk zijn en de nazorg die door de heer Th. Urbach aan het kunstwerk werd gegeven.
Henk Ik heb sinds september 1995 een olieschilderij van Th. Urbach in mijn bezit. Deze hangt in de huiskamer waar hij door zijn grootte (120 x 130 em) prima uitkomt. lk ben, helaas, niet kunstzinnig onderlegd, abstract of figuratief etc. zegt mij weinig. Waarover ik wel kan meepraten is waarom dit schilderij mij direct aantrok. De kleurstelling van voornamelijke pasteltinten, die, in mijn ogen, door middel van wolken bij elkaar komen. Het schilderij straalt rust uit, het leven is al hectische genoeg. Zodra ik dit schilderij zie, weet ik dat ik thuis ben. Vivian

Reeds in het bezit van een “groot” stuk van kunstenaar Theo Urbach, zijn wij overgegaan tot de aanschaf van een iets minder abstract, kleiner kunstwerkje. Het prachtige gebruik van kleuren, niet onder woorden te brengen, spreekt ons bij deze kunstenaar zeer aan en wij kozen ook deze keer een kleurrijk werk, gelet op de afmetingen, eerder geschikt voor een kleinere ruimte. De galerie heeft tegenwoordig ook de mogelijkheid om via de website tot aanschaf over te gaan. Op vele manieren kan dit erg praktisch zijn, bijvoorbeeld daar waar afstand een rol speelt, zoals bij ons, komende uit Amsterdam, maar ook heel handig wanneer je in de galerie nog geen definitieve keuze hebt kunnen maken. De foto’s op de website zijn heel duidelijk en levensecht. De verzending ging prima en de administratie werd zorgvuldig en snel afgewerkt. Een prima initatief dus, ook al blijft een bezoek aan de galerie natuurlijk de meest aangewezen weg om tot aanschaf van één van de bijzondere werken van Theo Urbach over te gaan.

Hein en Petra Verbeek Amsterdam

Mijn man heeft het werk vandaag opgehaald- helaas kon ik niet mee. Maar niet getreurd,er hangt nu een doek van Jan ter Wierik aan de muur, een lang gekoesterde wens. Fantastisch! Hartelijk bedankt voor je benmiddeling en als we weer een keer in Deventer zijn, wippen we even langs. Weer een schilderij die deze zomer 2009 een mooie plek heeft gekregen. Dit schilderij heeft een plek gekregen in de Dordogne.

En nog tijdje aan de overkant in De Overstraat te Deventer gezeten.

Hallo Theo, Mijn man heeft het werk vandaag opgehaald- helaas kon ik niet mee. Maar niet getreurd, er hangt nu een doek van Jan ter Wierik aan de muur, een lang gekoesterde wens. Fantastisch! Hartelijk bedankt voor je benmiddeling en als we weer een keer in Deventer zijn, wippen we even langs.

Interieur – Kleine Overstraat 51 – Deventer

Toen Theo Urbach met enkele van zijn schilderijen in mijn atelier verscheen, was ik blij verrast. Als lijstenmaker krijg je een geweldige variëteit van werk onder ogen; zuiver gevoelsmatig en zonder pretenties scheid ik voor mij zelf kaf van koren. Het werk van Theo behoort tot het koren ! Het kleurgebruik is vol gevoel, het ene doek warm, een ander vol wroeging. Abstract en figuratief, zegt Theo zeIf over zijn werk, dat klopt, een op het eerste gezicht puur abstract werk krijgt na een tijdje zo’n vanzelfsprekende boven en onderkant. Verrassende uitspraken van mensen gehoord die perse vaststelden dat het werk figuratief is. Het lijkt op kijken naar de wolken. Je ziet, denkt, weet… weg! Theo moet heel integer zijn en doet stellig geen concessies aan zijn werk. Het materiaal dat hij bewerkt is prachtig, voor mij is het een schilder met een gevoelige en ambachtelijke kern. Elma Wij hebben twee schilderijen van Theo Urbach in ons bezit. Het eerste schilderij heeft van ons de titel droombeeld mee gekregen. Het is een olieverf schilderij met een formaat van 90 X 90 cm. De abstracte voorstelling bestaat uit flarden gekleurde mist met in het midden een vaag beeld, dat niet herkenbaar is maar gehuld blijft in nevel. Het schilderij dwingt de kijker echter om zich wel een voorstelling te maken van het verborgen beeld. De belangrijkste kleuren in het schilderij zijn rood, grijs en wit. Her tweede schilderij hebben we in december 1994 gekocht. Her is een olieverf schilderij met als formaat 130 X 120 cm en heeft geen titel. De abstracte voorstelling laat de kijker de ruimte om zijn beelden te projecteren op het schilderij. Voor ons maken de krachtige zwartgrijze strepen gecombineerd met de harde en zachte gele tinten het schilderij tot een boeiend geheel van lijnen en vlakken. De compositie, kleurgebruik en formaat zorgen er voor dat het schilderij een ware blikvanger is waardoor het schilderij binnen ons interieur een welverdiende, centrale plaats inneemt.
lko Kakes en Gea Braam

 


Ontdek meer van Urbach.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.