Home Digi-taal Stille getuige

Stille getuige

by Kunstbeeld
3 views

Een ijs verhaal

Eens, in een schilderachtig stadje genaamd Zomerhaven, gebeurde er iets buitengewoons met een simpel ijsje genaamd IJsbert. IJsbert was een gewoon ijsje, bedekt met een heerlijk laagje chocolade en versierd met kleurrijke sprinkels. Hij woonde in de plaatselijke ijssalon, waar hij samen met zijn ijsvrienden leefde, in afwachting van het moment waarop ze door een vrolijke klant besteld zouden worden.

Op een stralende zomerdag, terwijl de zon fel aan de hemel scheen en de stad vol mensen was, gebeurde er iets onverwachts. De eigenaar van de ijssalon had een geweldig idee. Hij wilde de aandacht van voorbijgangers trekken en besloot om een gigantisch reclamebord voor zijn ijssalon te plaatsen, midden op het drukke plein voor de winkel.

Het reclamebord was enorm en schitterend. Het toonde foto’s van de heerlijke ijsjes die de ijssalon te bieden had. Er was een foto van IJsbert, stralend en gelukkig, met zijn chocoladebedekking en kleurrijke sprinkels. IJsbert had altijd al gedroomd van beroemdheid, maar hij had nooit gedacht dat hij ooit op een reclamebord zou staan!

Die nacht werd het reclamebord verlicht, en IJsbert kon niet slapen van de opwinding. Hij kon de lichten van het bord door het raam van de ijssalon zien schijnen en besefte dat hij nu echt de ster van de show was.

Mensen begonnen te stoppen en naar het prachtige reclamebord te kijken. Ze werden aangetrokken door de heerlijke ijsjes die ze zagen. En toen gebeurde er iets magisch. Een jongen genaamd Timmy, die samen met zijn ouders in de stad was voor een dagje uit, stopte voor het reclamebord en keek recht naar IJsbert.

“Ik wil dat ijsje!” riep Timmy opgewonden uit. Hij trok zijn ouders mee naar de ijssalon en vroeg specifiek om IJsbert. De eigenaar van de ijssalon glimlachte breed en pakte IJsbert voorzichtig uit de vriezer.

IJsbert voelde zich vereerd en opgewonden terwijl hij in een hoorntje werd geplaatst en aan Timmy werd gegeven. Timmy lachte van blijdschap en nam een grote hap van IJsbert. IJsbert voelde zich even bevrijd van zijn ijskoude gevangenis en smolt weg in de warme omhelzing van Timmy’s smaakpapillen.

Timmy genoot met volle teugen van het heerlijke ijsje en deelde het gelukkige moment met zijn ouders. Het bleek het beste ijsje te zijn dat hij ooit had geproefd.

IJsbert was zo blij dat hij op dat reclamebord terecht was gekomen en iemand zo gelukkig had gemaakt. Hij besefte dat beroemd zijn niet zo belangrijk was als het plezier dat hij aan anderen kon schenken. Vanaf die dag voelde hij zich vervuld en tevreden in de ijssalon, wetende dat hij de smaak van geluk aan mensen kon brengen, een hapje tegelijk. En zo leefde IJsbert gelukkig en smaakvol tot het einde van zijn dagen, altijd in de warme herinneringen van degenen die van hem hielden en genoten van zijn verrukkelijke smaak.

 

 


Ontdek meer van Urbach.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

You may also like