Home Kunstwerken Object 1

Object 1

Object fotograaf

by Kunstbeeld
20 views

Tegenwoordig mag ik mij bezig houden als object fotograaf.
Dat is wel een dingetje ..
Geen bewerkingen , geen aanpassingen en alles zo natuurlijk mogelijk weer geven.
Met oneffenheden heden en alles er op en er aan.
Dan ga je met kleuren kaarten bezich , opstelingen van je lampen , Kleur temparatuur instellingen in je toestel enz.. zo ben je een paar uur verder voor dat je een object echt goed hebt uitgelicht.

Dat ga je meteen ook kijken naar je eigen verzameling waar dan toch wel het een en het ander aan fout is gegaan.
Het is wel helemaal het tegenovergestelde van wat je nu op het web ziet aan AI en alle andere onnatuurlijke aanpassingen en waar we al helaaml aan gewend zijn.

Bij dit schilderij kun je dus zien dat er een vlak in het blauwe gedeelte zit. ( dit is trouwes een schilderij van mij )

Mijn overweging In deze overgang van abstract naar kubisme zien we een verschuiving van mijn kunstvorm die sterk gebaseerd is op persoonlijke, emotionele expressie (abstracte kunst) naar een vorm die zich meer richt op rationele analyse en formele structuren (kubisme). Deze verschuiving is voor mij als een beweging van het gevoel naar de normen, waarbij ‘mijn gevoel’ staat voor de intuïtieve, emotionele kant van de kunst en ‘normen’ voor de meer rationele, gestructureerde benadering van de kubisten.
Kortom, de overgang van abstract naar kubisme weerspiegelt een verandering mijn manier waarop ik kunst benader en interpreteer, verschuivend van een focus op persoonlijke expressie naar een nadruk op formele analyse en structuur.

Het Landschap


Ontdek meer van Urbach.nl

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

You may also like